Ambulansfärd

2011-09-19 / 16:44:12
Igår var jag Anders Tyson Billy Zenna Kajsa & Balto iväg till döda fallet på promenad. Vi gick på bron över till andra sidan till skogen och kom fram på en liten äng, där släppte vi hundarna men Kajsa och Balto gick tillbaka ner och väntade på oss.
När jag skulle koppla Billy och gå ner så trampade han rakt ner i ett jordgetingbo och jag kände att hela huvve var fullt av getingar, jag tog kunde och försökte få han att springa samtidigt som jag vevadede som tusan och försökte få bort alla getingar, plötsligt kännar jag hur 2 eller 3 getingar sticker mig i huvve!!
Jag vart väldigt förvånad måste jag säga, alla säger att det gör så väldigt ont att bli stucken men jag tyckte inte de ja..
När jag kom ner till bron igen där Kajsa & Balto väntade så hade jag lyckats springa ifrån dom jävlarna, efter ett tag kom Anders Tyson och Zenna ner, han berättade att han vart stucken på benet, Zenna vart stucken på baken, Tyson vart också stucken men vart vet vi inte ännu.
Efter ett tag började det klia överallt, t.o.m under fötterna, hur hårt jag än tog i och kliade så gick det inte över, sen fick jag svårt att andas och jag kände en stickande känsla i halsen och vart livrädd att jag blivit stucken där också.

Anders sa att jag bara inbillande mig och att vi skulle fortsätta och gå men jag pallade inte, kände att jag knappt kunde andas så jag ville gå tilllbaka till bilen såfort som möjligt.
Jag tog mig till vridläktarn, måste bli yr illamående och fick megaont i hjärta och bröstet. Sen började jag kräkas som en dåre och Kajsa ringde sjukvårdsupplysningen och dom kopplade direkt till 112. Dom skickade en ambulans.
När som väl var framme så mådde jag relativt bra, jag gick ju själv tillambulansen och tyckte INTE att jag skulle följa med men det tyckte dom och det var nog lika bra de :P, efter dom fått i mig Kortisontabletter och allergitabletter så fick jag ett återfall och började må skit igen, precis när ambulansen hade åkt så dom fick ju stanna, spydde som en fucking gris.. HUVVA!!
Kajsa tog mig bil inkl alla jyckar och for hem med dom, TACK KAJSA!! =)

Mannen i ambulansen försökte även få in en sån här kanyl i armen på mig men missade 3 eller 4 ggr till slut sa jag att nu får det vara någ, armarna var ju fan helt domnade efter alla hans försök, sista gången han försökte så körde ambulansen skitfort jag när han skulle trycka in den så skrek jag: MEN VA FAN! HEJDA DIG NU FÖR HELA FRIDEN! NI FÅR JU STANNA FANSKAPET INNAN DU STOPPAR IN DEN DÄR ENORMA NÅLEN I ARMEN PÅ MIG!!!!
Och han misslyckades trots att de stannat ambulansen :P

Jag fick även en adrenalinspruta i armen och fasen vad HYPER man vart, kändes som jag skulle kunna hoppat jämnfota till sollefteå :P

Hur som helst så fortsatte vi och for, sen ökade dom farten och slog på syrenerna och sa att det var en prio RÖD (Livshotade fall) Hmm.. Det kändes ju lugnande,, NOT!!


Tog inte länge innan vi var framme på sjukhuset i sollefteå där de snabbt tog in mig i akutrummet med miljoner kablar å maskiner överallt.
Sen började jag må bättre och efter nästan en timmes tjat att jag MÅSTE få gå ut att röka fick jag det :). När jag kom in igen så fick jag gå till ett trevligare rum och där fans det Bamsetidningar ;).
Sen kom doktorn in och satte in kanyl i handen på mig, och träffade på första försöket ;) sen fick jag ytterligare med Kortison sen gick hon.
Det tog bara 2 min och sen fick jag ett återfall IGEN! Jag mådde skit och blodtrycket fortsatte att sjunka så jag fick fram ett par få ord till Anders att trycka på larmknappen, sen var jag ganska borta där ett tag.
2 doktorer kom springandes med sängen och en galen Anders breve som tjatade att jag skulle öppna ögonen, att jag inte fick somna etc etc etc etc!
Tydligen hade jag lyckats få fram ett HÅLL KÄFTEN!! till han berättade han sen :P hahahaha!

Piggnade till efter ett tag och hade slangar å grejjer överallt, de va pulsmätare, EKG, blodtrycksmätare, dropp & fan å hans moster.

Doktorn berättade att han kunde inte ge mig nått mer Kortison eftersom jag fått dubbelt så mycket som Maxdosen var, han ville att jag skulle stanna resten av natten för observation, i helvete heller tänkte jag. Jag tog min droppställning och gick ut å rökte, å tror fan jag rökte 15 cigg igårkväll i väntan på att alla förbannade utslag skulle försvinna. Vid 11 - 11:30 försvann dom mer och mer och farbror doktor släppte iväg mig :D

Imorse när jag vaknade så var alla utslag borta men jag mår inte riktigt 100, men jag ska göra ett försök att gå på gympan ikväll ändå :).

Det mest jobbiga med allt detta var faktiskt att INGEN hade hört talas om min sjukdom och att jag inte kan äta alla mediciner så jag fick berätta för alla om och om igen vad jag har för hjärtfel och allt med bindväven å bla bla bla..
Sen där på döda fallet när jag låg i gräset och inte fick ngn luft så tänkte jag att måtte jag ha en vass penna eller nått i bilen för jag tänker inte kvävas till döds, fatta vilken hämsk död det måste vara, fasen vad jag var rädd där ett tag,
Ambulanskillen sa till mig när han lämnade mig att jag skulle tala med doktorn sen att jag skulle få sån här adrenalinspruta som man kör in å låret om jag blir stucken fler ggr eftersom jag fick en sån kraftig reaktion, men när jag tog upp det men honom så fick jag inte de!!
Jag tänker gå vidare med detta för nu kommer jag vara livrädd för all framtid för dom jävlarna, hade jag blivit stucken av fler getingar så hade jag troligtvis inte överlevt igår..

Ge mig sprutor ;) mohaha vad hämskt beroende jag lät där :P



Och här får ni en hämskt ful bild på mig när jag precis vaknat upp efter andra återfallet :)
Haha fan vad snygg jag är!! (NOOT)
P.s Ursäkta den dåliga sammanhängningen i storyn, men jag har brått!!
/volvoloveeer
Kommentarer!
Ingela säger:

Men usch vilken upplevelse! Grattis till livet. Tror inte att läkaren vill ge dig adrenalinet för att du kanske får allergisk reaktion av den. Ge sjutton i träningen. Kroppen behöver återhämta sig.

Kommenterat - 2011-09-19 / 17:13:55
Kajsa säger:

Skönt att du mår bättre!

Kommenterat - 2011-09-19 / 17:25:05
URL - http://kajsalinnea.blogg.se/
Mia säger:

Fick du inte kortison? Och gav dom dig någon stelkramps spruta? Om inte: ring och fråga om dom är helt inkompetenta Ida! Jävla getingar, dom är livsfarliga! Förstår du nu varför jag får sån fart när dom kommer surrandes? ;) skönt att det gick bra iaf, och kontakta Hc så du kan få hjälp med sprutor så du har ifall du blir stucken igen!

Kommenterat - 2011-09-20 / 00:35:24
URL - http://Http://alisess.wordpress.com
Mia säger:

Och ge dig inte förrän du får som du vill!

Kommenterat - 2011-09-20 / 00:36:59
URL - http://Http://alisess.blogg.se
Mia säger:

Va bra! Annars hade jag nästan kunnat åka dit och slå dom ;) Men fick du stelkrampvaccinet? För det är tydligen ganska viktigt att få när man blir stungen av jordgetingar!

Kommenterat - 2011-09-20 / 15:37:45
URL - http://alisess.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Och du heter?:
Kom ihåg mig?

E-postadress?: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Skriv ditt meddelande här!:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se