Min sjukdom

2012-01-02 / 17:24:20
Idag har jag tillbringat lite tid med att sitta och läsa på lite om min sjukdom.
När jag var mindre som ville jag inte veta någonting alls om den, jag låtsades som att den inte fanns där, men nu på "äldre" dar har jag kommit på att jag kan inte fly från min sjukdom för den kommer alltid att finnas i mig!

Som jag nyss skrev så har jag suttit och läst på lite om den och insåg nu att snittåldern med min sjukdom är 30-40 år, detta oroade ganska mycket. Fatta hur mycket det finns som jag vill göra som jag inte gjort.

VARFÖR gör jag saker ändå som KAN förkorta mitt liv?? Tex den dumma förbannade röknigen som jag håller på med? Cigaretter är farliga för ALLA, men för mig är rökningen 10 ggr farligare än för "dig". VARFÖR röker jag då???
Och sen finns det massor av andra  (som jag ser det) "löjliga" saker jag inte "får" göra, tex stryketräning!!


------->Här<------ är en sida som jag kikade igenom lite snabbt för er som gillar att läsa ;)



Som ni kanske ser så hör mitt evigt klagande på mitt ryggont till denna sjukdom, men det är NOT FUN att vakna och somna med jordens smärta varje dag, jag försöker att inte tänka på det men man blir ständigt påmind av smärtorna.





Jag måste ändra min livsstil om jag ska leva längre!!!
Men man lär ju gå å kolavippa bara för man "råkar" träna lite ska ni se :S


/volvoloveeer
Kommentarer!
J. säger:

Tråkigt med en sån sjukdom :(



Tänkte mest skriva att jag slutat (hoppas jag) röka för drygt tre veckor sedan. Jag började röka varje dag när jag var 14-15, nu är jag 37. Jag hade ett uppehåll på 3 år när var gravid och ammade, men sen började jag igen. Väldigt dumt.



Iaf, jag snusar istället. Snus är inte heller speciellt bra men väldigt mycket bättre än rökning! Nu vet inte jag hur snus påverkar dig pga din sjukdom, men ja... Jag ville bli av med rökningen, och det har gått bra, i början tog jag med mig snus, kaffe och satt på balkongen i 5 minuter för det var det som var jobbigast. Själva grejen att gå ut o röka. Nu behöver jag inte göra det längre.



Hoppas du hittar ett sätt som funkar för dig!

Kommenterat - 2012-01-02 / 18:52:00
URL - http://herregu.blogspot.com
hanna,<3 säger:

Men oj:o försök verkligen sluta! men vill ju leva länge!!

Kommenterat - 2012-01-02 / 19:41:04
URL - http://hannlunn.blogg.se/
J. säger:

Prova nåt att annat med nikotin i då? Tuggummi eller såndär munspray.. vet inte riktigt vad som finns. Alltså nåt du kan ta just då när du vanligtvis röker. (plåster sitter ju på hela tiden)

När du går ut, stoppa in tuggummi direkt, eller nån stark halstablett.



Jag har provat dra ner förr, men för mig funkade inte det, bara några dar.. men prova. Klart det är bättre ju mindre du röker :)



Jag började igen av en dum anledning, fast det funkade, jag ville gå ner i vikt, och visste att jag skulle kunna låta bli godis om jag fick röka. Så jag gick ner 30 kilo (har gått upp 20 av dem, så det var ju ingen bra långsiktigt lösnig;). Men fick ciggen på köpet då. Jo, suget fanns kvar ibland, det började då med att jag feströkte ett par gånger, sen när jagbestämde mig för viktväktarna så bestämde jag mig för att röka också :/



För två år sen blev jag tvungen att ta astmamedicin en gång om dan.. men nu behöver jag inte det! :) Jag ville sluta för jag började tycka det bara smakade mer o mer illa.



Nu tycker jag det luktar gott när andra röker, och iblad blir jag less och uttråkad och tänker att allt skulle vara mycket roligare om jag rökte, men så är det ju inte egentligen. Jag luktar godare, kan andas lättare och kommer inte dö av KOL eller lungcancer (eller jag har iaf minskat risken ;)

Kommenterat - 2012-01-02 / 19:49:51
URL - http://herregu.blogspot.com
Kajsa säger:

Ta hand om dig! <3

Kommenterat - 2012-01-02 / 22:00:47
URL - http://kajsalinnea.blogg.se/
Melina säger:

uscha :((

Kommenterat - 2012-01-05 / 21:07:49
URL - http://hellno.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Och du heter?:
Kom ihåg mig?

E-postadress?: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Skriv ditt meddelande här!:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se