Sola simma å hund

2010-09-30 / 20:54:04
Igår var jag iväg och simmade med Kajsa och solade lite solarium. Det är så grymt härligt för hela kroppen å knoppen att både sola och simma. Kom hem och hämtade pappa å hans jobbarkompis på jobbet å körde hem dom. For å hämtade Dessan och sen kollade vi på grodan boll:D, finns det bättre film eller?? Älskar grodans boll fötter å hans "plaffande" när han går;P. Sen drog vi iväg å hämtade Nilsson på tåget i långsele som skulle komma kvart över 2 men kom halv 5!!!!

Idag har jag hämtat ut mitt paket med lite hundsaker, bla 2 spårselar, koppel, reflexsaker, tuggben, schampo ryggsäck till Tyson, aktivitetsboll till Billy etc etc..
Lägger in lite bilder ist för å skriva värsta låånga inlägget:P.



Dessan som provar ut hans väska!

Hundarna fick leka av sig hos Even en stund, sen gick jag och Nilsson på en timmes promenad =)


Billy älskade sin boll för den kom det mat ur :D

Men det tog inte länge innan Tyson tog den av honom:P haha!







Till sist vill jag lägga upp en bild på Sandra Miliam Tyson och Billy!!



/volvoloveeer

Finfrämmene

2010-09-29 / 15:16:29
Sandra och Mille kom precis hit och hälsar på oss en stund:). Tänkte att vi skulle ge oss ut på en promenad snart sen blir det simma för mig och Kajsa:D.
Som vanligt ett kort inlägg men jag bjuder på en bild på snyggingen ist ;)
/volvoloveeer

Finfrämmene

2010-09-29 / 15:16:29
Sandra och Mille kom precis hit och hälsar på oss en stund:). Tänkte att vi skulle ge oss ut på en promenad snart sen blir det simma för mig och Kajsa:D.
Som vanligt ett kort inlägg men jag bjuder på en bild på snyggingen ist ;)
/volvoloveeer

Vad är det för fel på mig so...

2010-09-28 / 21:32:44
Vad är det för fel på mig som aldrig kan vara nöjd över en design? Nu har jag hittat en tillfällig "gratisdesign" tills jag lärt mig göra en egen personlig design som är snygg och inte ser ut som nån i fjärde klass som försökt klipp å klistrat ihop någonting på paint.
Nu tänkte jag ta min stora rumpa ut i stallet och mocka lite, sen som vaaaanligt jag vet, men det har vart fullspäckade scheman sen jag fick hem Billy. Jag gör allt för att han ska varva ner inne och aktivera honom mycket ute med både motion och hjärnträning.
Kommer nog med ett längre inlägg senare.
Ha de bra så länge :)


/volvoloveeer

Ja

2010-09-24 / 11:34:59
Hur fan ska man göra för att få tillbaka insperationen då? Tror jag ska byta design (igen) till och börja med :P
/volvoloveeer

hmm..

2010-09-22 / 21:51:22
Nu har det blivit sådär igen att jag tappat insperationen att skriva i bloggen. Vart hittar man den?? Kanske är designen jag är less på som vanligt:P

Har iaf vart iväg och simmat med Kajsa och nu ska jag gå och lägga mig i sängen med gubben min å se ett avsnitt av supernatural:D.
/volvoloveeer

Nu har jag någon minut över..

2010-09-22 / 14:23:25
Så att jag kan berätta att det här charmtrollet kommit tillbaka till mig, och den här gången stannar han här för gott var tanken.




Har ÄVEN fått hem mitt WII nu, och det är hur roligt som hellst, jobbigt men roligt.
Han ska fan ha en medalj han som kom på att man kan spela samtidigt man tränar liksom:D!
+++++++ får han av mig!!

Tyvärr hinner jag inte med en längre uppdatering för jag ska iväg och lasta skrot, sen bär det iväg till sollefteå och simma med Kajsa:D!



see yaa!
/volvoloveeer

Har lite nyheter ^^

2010-09-21 / 12:53:40
Men dom skriver jag om senare.
Jag vet att det inte har blivit mycket uppdaterande nu på senaste, men jag har rätt mycket att göra.
/volvoloveeer

Har lite nyheter ^^

2010-09-21 / 12:53:39
Men dom skriver jag om senare.
Jag vet att det inte har blivit mycket uppdaterande nu på senaste, men jag har rätt mycket att göra.
/volvoloveeer

Snart blir det...

2010-09-19 / 15:35:04
... Tillökning i familjen ^^
/volvoloveeer

Idag

2010-09-15 / 22:14:22
Idag har jag hunnit med lite olika saker, hann dock inte att åka och simma som jag hade tänkt:S, men det får bli nästa vecka ist!
Bvc med barna, sen vart det promenad, å hämta kött med Dessan, å nu blir det sängen med supernatural säsong 5:D. Yeeeey!
Aaaaa fan jag orkar inte skriva mer, slänger in en å annan bild ist ;)
/volvoloveeer

Dagens gympapass!

2010-09-13 / 23:07:17
Fasen vad jobbigt det var. Men tro på fan de när man inte gjort ett skit på hela sommarn:P. Har i princip suttit still och kört bil å stannat till lite då och då och köpt mig en godisbit:P
Och inte blir konditionen bättre av min himla rökning heller!
Men man känner sig så Otroligt duktig när man kommit hem från ett jobbigt gympapass. Men mer träning ska det bli :D.
På onsdag drar jag och Kajsa till sollefteå och simmar ^^.
Nä nu ska jag återgå till min telefonkö som jag sitter i hos sjukvårdsrådgivningen, Anders har sprängande huvudvärk. Stackarn :,(..
Gnatt alla =)
/volvoloveeer

Gissa vad jag har köpt????

2010-09-13 / 15:01:38



OCH..



/volvoloveeer

Måste bara säga..

2010-09-13 / 10:01:04
Att går framåt och det blir framsteg ^^
/volvoloveeer

Den här sitter nedanför fötterna på mig nu! (jävla djurjävel) ;P

2010-09-12 / 20:01:17
/volvoloveeer

Gullkissemissen

2010-09-11 / 21:48:36
Var borta hos tant Kajsa idag och kollade på deras kattunge som dom skaffan, och det var den sötaste EVER! Gud vad jag ville ta hem den under tröjan:P. Men jag tror nog att matte hade saknat honom då:P
Haha kolla när han är rädd för hundarna. Här har vi "THE BOSS"
Sen kan jag öven tillägga att jag för första gången har tömkört Manni idag, och det gick skitabra.
Men Nog om de i den här bloggen, det skriver jag i hans blogg ^^..
Gnatt
/volvoloveeer

Lite bilder på näset bara.. Vilken bild är bäst tycker ni???

2010-09-10 / 11:10:26










Tyson!





Lite annat









Tyson badade lite:P.







Nä nu ska jag ta och dra till farsgubben och klippa gräsmattan och städa garaget!
/volvoloveeer

En underbar tjej!

2010-09-08 / 22:01:32
Måste bara dela med mig här och nu hur underbar min lillasyster Dess är. En människa som ställer upp i alla väder och försöker ge sig tid till alla nära å kära.
JAG vet hur jobbigt det är att vara alla till lags hela tiden och försöka stötta alla, och ibland har man egna problem men man försöker ändå ställa upp för andra, och Dess fixar de.
Hon är en sån otrolig hjälp för mig just nu, och ett skitbra stöd. Hon "vet" nämligen vad jag "går igenom" nu eftersom hon provat på:P.

En SUPERBRUTTA om ni frågar mig^^.
/volvoloveeer

Finns inte så mycket att skriva

2010-09-07 / 18:45:06

Så då skriver jag inget:P

/volvoloveeer

Då så... Då kör vi igång!

2010-09-06 / 10:07:07

ÖNSKA MIG LYCKA TILL!



/volvoloveeer

SÅÅÅ TYPISKT!!!!!!!!

2010-09-05 / 05:14:24

Är det inte SÅKLART att man glömmer kameran på min sista utekväll??!!!!! JODÅ! Jag som sa till mig själv innan vi åkte att nu ska jag INTE glömma kameran! JOODÅ vi glömmer kameran på bron:@!! MORR!

Iaf så drog jag och syster till sollefteå för en sista utekväll. Vi var så himla Osäker om vi skulle dra på krogen eller på raggarklubben, var mycket mycket mer folk på klubben men deras saftiga inträdespris på 150:- fick oss och gå på krogen ist. När vi kom dit så var det inte alls mycket folk där, när vi besökte toan så visade en affisch att det skulle vara en speciell Dj där så vi tänkte att det kommer väll mera folk, och mycket riktigt så kom det ganska mycket folk dit. Hittade dock ingen att snacka med under hela kvällen, dels för att ALLA sollefteåbrudar är så JÄVLA snygga, och dels för att en förlovningsring skrämmer verkligen iväg folk:S, tråkigt att ingen kan komma fram och ha ett trevligt samtal utan att vilja någonting annat:P. Som vanligt höll jag mig på min nyktergräns och uppfattade allting på krogen (vilket man inte ska göra), vem som var blyg, vem som var ute efter bara en sak, vem som var gay, vem som var sämst på och dansa, vem som kommer vakna upp med världens ångest å bla bla bla, jag skulle kunna räkna upp flera sidor med detta:P, en vakt kom även och plockade en lite för berusad kille, och som Alltid plockar dom FEL killar, fel och plocka nån som är odräglig och oförskämd, NEJDÅ vi plockar en helt vanlig trwvlig kille som inte har gjort någonting mer än och drickit en och annan öl för mycket!! 
Och som VAAAANLIGT när klockan närmar sig halv 2 (stängningsdax) så börjar man bli festberusad och skulle kunna stanna ett par timmar till. Dessan ville inte ringa skjutsen innan vi visste om vi skulle vidare på efterfest så vi väntade ett tag å frös, men sen hittade jag farbror blå och snacka lite med, om lagar med bilstyling! Och som vanligt så har dom ingen aning om någonting! Dom nämnde någnoting om en tjock bok dom fick på polisskolan som dom bara hade stoppat i bokhyllan och inte orkat läsa, så dom var inte mycket att prata med!
Gck även och fick oss lite mat i magen, tog en kebab med bröd och tog för första och SISTA gången en blandad sås, och Aldrig mer. Jag fick springa fram och tillbaka typ 15 ggr och be om vatten för det var så himla starkt! Huvva!!

Nu sitter jag äntligen hemma, släppte av Dessan när vi kom hem eftersom hon ska upp och jobba om en timme sen for vi och hämtade andra systerns gubbe som var lite rund om fottran och inte hade skjuts hem.
Grabbarna sitter i köket och spelar det svengelska spelet som man fattar NADA av:P, jag ska gå och knyta mig, jag ska ju upp och ta ut hästarna, sen har jag lovat att hämta min syster på jobbet imorn/idag så jag borde sova lite nu:P.

Men nu vet ni lite mer om kvällen nyfikenstrutar;P.




GNATT! 

/volvoloveeer

sckååål!

2010-09-04 / 19:33:30
Nu tar jag min stora röv och beger mig mot sollefteå!
/volvoloveeer

=)

2010-09-04 / 13:12:15
/volvoloveeer

Läs igenom detta!!

2010-09-04 / 12:48:58
TOG DETTA FRÅN HELENAS BLOGG!!






SÅ KAN DET GÅ NÄR MAN SÖKER AKUT HJÄLP PÅ STRÖMSHOLM.

Vid ca 14,00 2010-06-29 ser vi att vår ettåring Zvensson Svensson e. Chairman la Silla – Cortez – Chagall ligger och sover bredvid sina hagkamrater, en 2årig hingst och 2 äldre valacker. Även de sover, fast stående.

Ett par timmar senare ser vi att han fortfarande ligger, men har förflyttat sig ca 40m. Vi går då ner för att titta till honom. Han verkar vara på gränsen till koma och vi larmar veterinär. Vi täcker honom med fuktiga badlakan mot insekterna och tempar, 38,8. Vi fuktar hans mun med nappflaska och han sväljer lite av vattnet. Efter ca 25 minuter kommer Veterinär Kicki Granberg. Hon undersöker honom grundligt utan att hitta något konkret. Efter att han konfererat med vet på SLU ges cortison, vi vänder hästen och Kicki åker till kliniken för att hämta dropp. Inom en timme är vi igång att ge honom 5l natriumclorid med tillsatser och 2 l glucos. Sedan vaknar Svensson, gnäggar åt oss och vi får upp honom liggande på buken. Han dricker lite ur hink och börjar äta hö med god aptit. Vi känner hoppet spira. Kicki åker på ett annat akutfall men ringer efter en stund och föreslår att vi ska ge sirap under tungan. Det svarar han bra på. Så fortskrider natten. Han sover en stund, blir vänd och ligger ofta på buken och äter. Vet Kicki tar prover. Lever och njurvärden också normala.
Zvensson Svensson äter, dricker, kissar och bajsar. Han drar in benen fint under sig och vet Kicki gör bedömningen att han med hjälp av en lyft kan komma upp på fötter. Vi är givetvis medvetna att prognosen är dålig, eftersom vi inte vet varför han hamnat i situationen men allt vi hittills gjort har gett positiv respons. Hästen har dessutom högsta veterinärvårdsförsäkring för att kunna få bästa möjliga vård om det behövs. Den täcker även djurambulans men någon sådan som tog liggande hästar gick inte att uppbringa. Vi tömde vår transport på inredning, lånade upp en stor, stark pressenning och lyfte in honom i transporten med hjälp av underbara vänner och grannar. Zvensson var ovanligt stor. Lasse ringde och förvarnade Strömsholm om att vi skulle komma in. Han klargjorde situationen och berättade att han vägde ca 400kg.
Karl Johan 15år och jag rullar mot djursjukhuset. 
Eftersom pressenningen var något stor så kom den att täcka hästens bakdel under transporten som tog ca 1,5 timme. Zvensson är alltså ganska svettig när vi kommer fram men lyfter på huvudet och gnäggar när vi öppnar framdörren. Vi går in på akutmottagnningen och anmäler vår ankomst. De frågar om vi behöver en vagn. Absolut svarar vi och ser att vagnen de hämtar tar 500kg. En hästskötare säger till sonen –”Ja, han väger väl runt 200kg”? -Jag tror han väger mer, han är så här stor, säger sonen och måttar vid näsan ( 160cm ). Oj, säger hästskötaren och ser förvirrad ut. De trodde alltså inte Lasse visste vad han talade om när han talade om att han vägde ca 400kg. Hästen har matat sig fram så långt han kan komma i transporten.. Där är en vingmutter som ser otäck ut. Någon hämtar en liten blå filt när vi ber om något att skydda hans huvud med. Vi får ingen hjälp att lägga dit den. Vi backar upp på rampen utanför entrén och fäller lastrampen. Redan i detta skedet klargör Veterinär Maria Sjöström att hon inte har för avsikt att försöka ta ur hästen ur transporten. Hon säger att det är väldigt vanligt att så stora unghästar som vår ofta drabbas av något liknande osteoscondros i nacken. Då kan de drabbas av snabbt kommande yrsel, säger hon. Det är hennes gissningsdiagnos på Zvensson Svensson. Mardrömmen har börjat.
”Reser han sig inte själv därinne är det ingen idé”, låter hon oss veta. Hon klargör att deras erfarenhet är att om en häst inte kommit på benen inom 3 timmar efter en operation är det kört. På Strömsholm avlivas de alltid efter 6 timmar om de inte kommit på benen då. Så våran häst som legat ett dygn skakar hon bara på huvudet åt. Han ska resa sig själv inne i transporten, punkt slut. 
Om jag vetat då att de på SLU kan vänta ut dem upp till 14 dagar, så länge hästen i övrigt är i god vigör hade jag stängt transporten och åkt vidare till dem. 
Veterinär Maria Sjöström Lyssnar inte på när vi berättar om hur fint han svarat på olika behandlingar. Hon ringer inte Veterinär Kicki Granbeg förrän efter flera timmar, trots att vi tjatar. Massor av prover tas, som förmodligen redan Kicki tagit. Vi upprepar gång på gång att han inte kan resa sig inne i transporten. Vi frågar om de inte kan trumma ihop folk och lyfta ut honom. Finns inga stora starka karlar? Möjligtvis vaktmästaren, och han har nog ingen lust, svarar en hästskötare. Efter mycket tjat får vi i alla fall hjälp att dra honom lite längre bak i transporten med hjälp av den pressenning han fortfarande ligger på. Innan det låg han och sparkade förtvivlat ut genom framdörren. För att inte bli sparkade när de sätter dropp så bakbinds han med kobindslen. Sonen får kliva in till sin skräckslagna älskling och lyfta upp dem så att de kan binda droppet i takluckan. Vi känner vanmakt över att de inte verkar ha någon ambition att hjälpa honom upp. Hängmatta är bara ett stöd för hästar som redan kan stå säger Veterinär Maria Sjöström. Då det som händer är så orealistiskt och verklighetsfrämmande ber jag Veterinär Maria Sjöström att per telefon förklara för maken vad som händer. Till honom säger hon att hängmattan inte går att flytta från operationssalen. 
När Zvensson vätskats upp ska han resa sig. Fast han inte kan. Och detta ska han göra skräckslagen i ett för trångt utrymme bakbunden med kobindslen liggande på en pressenning. I hans grimma fästs en longerlina. När vi försöker få Veterinär Maria Sjöström att försöka med sirap, som vi sett att han svarat bra på hemma, avfärdas det med att han fått glukos i droppet och att hans sockervärden var bra. Vi forsätter tjata om att dra ut honom. Men nej. Eftersom de som ska genomföra resningsförsöken är två normalbyggda hästskötare och en tillika veterinär måste jag och Karl Johan hjälpa till med det grymma djurplågeri som följer. Det dras i linor och kobindslen, slängs vatten på honom och manas på ( rappas ) med ändarna på longerlina och kobindslen. En gång kommer han upp på buken men eftersom hans ben är bundna kan han inte ens försöka att resa sig. Han försöker inte tillräckligt, säger Veterinär Maria Sjöström.
Jag vet inte vad klockan är når jag ser att vår häst har gett upp. Han är illa skavd av resningsförsöken och helt apatisk. Karl Johan och jag gråter och känner att vi inte har något val. En hästskötare frågar om vi vill ha en bit man, det vill vi och hon klipper av en tuss åt oss. Detta är det enda tecken på empati vi ser.
Veterinär Maria Sjöström avlivar honom snabbt och effektivt med gift. Fortfarande inne i transporten. Jag väljer att vara med och smeka hans huvud. Vill inte svika honom i sista stund.
Jag tvingas hjälpa till att dra ut min älskade häst död ur transporten, eftersom jag annars skulle få vänta med min otröstlige son till kl 9 på kvällen. 
Kan du ta huvudet, frågar de okänsligt. Nej, svarar jag. 
– Kan du dra i svansen , frågar de då. Nej sa jag. 
– Jag kan dra i en lina om jag inte tittar på honom, sa jag. Och så blev det.
Jag skriver på några papper och vi stänger transporten med den nerkissade pressenningen och rullar hemåt i förhoppningen att allt bara är en ond dröm.

Morgonen därpå kommer chocken och självanklagelserna över att vi gick med på det vår häst utsattes för på Akutdjursjukhuset Strömsholm. Det vi bevittnat ger ångest.

Vi kan inte få vår häst tillbaka och kanske hade han inte klarat det ändå. Men han borde fått en ärlig chans och det fick han inte där. Med facit i hand skulle vi, tillsammans med vet Kicki Granberg försökt få upp honom med en kolyft hemma. Det kanske från början bara var ett blodsockerfall. Han var ju så stor, insekterna var hemska så han kanske inte ätit som han skulle. Vi får aldrig veta.

Hjälp oss sprida historien om Zvensson Svensson så kanske fler hästar och hästägare slipper utsättas för att i god tro söka vård där de möts av total brist på empati och ambition att kurera ditt djur. Åk hellre ett par timmar till så att ni blir bemötta på ett professionellt sätt. Hjälp oss varna andra för att förhindra att det händer igen, så kanske det som hände inte var helt meningslöst.
Tack alla underbara vänner och bekanta för hjälp och tröstekramar. Ert stöd är ovärderligt

/volvoloveeer

Gud ska inte få hindra mig iallafall!!!!!!!!!

2010-09-04 / 00:23:34

Nä fan du! Jag ska iväg på min sista festrunda imorn om det så är det sista jag gör, jag tar med näsduken och 2 fulla fickor med halstabletter så kan jag ju grogga på dom å vatten om inte annat:P.

Jag kör på detta när jag är sjuk ja:P

            &                   
Just nu sitter Anders med Johan & Mattias i köket å pimlar whiskey å spelar nå brädspel som jag inte alls begriper mig på, allting är på engelska å dom ids inte heller använda svenska ord när dom spelar utan det är bara en j*vla massa svengelska.




Dessan var här för ett tag sen å följde med mig å gick en kortpromenad med ponnysarna, jag kände att jag var tvungen att komma ut å röra på fläsket lite, man kan ju inte sitta inomhus i soffan hela dan under ett täcke å snora å nysa. Man känner ju i luften hur alla dåliga bakterier kommer tillbaka å attackerar mig. Det blir ju som en ond cirkel, man nysen ut en himla massa sjukbakterier sen lutar man sig tillbaka å andas in dom igen:S, NÄÄ lyssna på detta alla ni som har lätt att bli förkyld (Kajsa tex) :P.
FRISK LUFT, VILA, & En J*VLA Possetiv inställning så blir man frisk på nolltid ;). Kolla på mig:P höhö!
Jo visst, jag har fortfarande ont o halsen, men det är inget som inte lite salmiakki vics blue å pallmall MENTOL kan fixa^^ (Ser ni? Possetiv inställning) =)


                            
               

/volvoloveeer

Gud är inte på min sida!

2010-09-03 / 09:50:03
Gud verkar vara imot mig att jag ska ut imorn. Hur många gånger på ett år är jag sjuk??
Igår hade jag feber, men jag tror den är borta idag, men jag har ont i halsen som fan! Jag ska fasen ut imorn ändå, jag var i princip nykter hela båtresan så jag måste ta igen ju:P.
Vet inte riktigt vad som hänt med mig i sommar jag har ju blivit värsta torrbollen ju, om man går igeno min bdb förut så festade jag iaf en gång i veckan, hur mycket har det blivit på slutet?? NADA!
Hmm.. Aja vi får väll se hur jag mår imorn ;)


/volvoloveeer

Gårdagens goda gärning!

2010-09-02 / 11:22:35

Igår tillbringade jag hela min dag hos pappa med att klippa gräset å kolla när han jävlades med sin saab:P.
Sen for jag ner på hammarn och köpte pizza och hämtade Dessan å for tillbaka till pappa igen för å äta.
När vi passerade Calles kor så hojtade Dessan att det var en kossa som var lös men jag tänkte ju såklart att det var hon som såg fel, men hon fortsatte å envisades om att hon såg rätt så jag vände å for tillbax, å mycket riktigt så stod det ett X antal kor på fel sida om strängen å var gladare än gladast. Ringde till Calle å berättade sen fick jag å Dessan springa å jaga kossor medans våra pizzor låg i bilen å vart kallare å kallare:P.
Tillslut hade vi fått in alla utom en, men den skulle han locka tillbaka själv =).

Så var min och Dessans goda gärning gjort den dan!


Idag blir det städa klippa klart hos pappa, tvätta, å bada hästarna som är skitigare än allt skitigast:S, för ikväll ska jag bara ta det lilla lugna, jag håller nämligen på att bli sjuk (igen). Jag har ont i halsen å snorig. FAN! Jag ska fasen ut i helgen, och jag vet precis vem jag ska tvinga med mig ut:P Haha! ^^

Nä nu måste jag nog sätta igång med städningen så jag blir klar någongång idag!


/volvoloveeer

:(

2010-09-01 / 10:49:19
Blev ingenting av med mitt finbesök iaf :(
/volvoloveeer

Nu är dom hemma!

2010-09-01 / 00:28:16






Ganska händig bil ändå ;)




/volvoloveeer
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se