Sjuka djur!!

2010-05-20 / 12:28:23

Har ju inte berättat om min resa till veterinären igår känner jag.
Kan ju börja med och säga att jag har en katt som har vart hängig, men fort blivit dålig och hunden kliar sig mycket så jag misstänker rävskabb, så jag fick en akuttid igår i sollefteå.

Började med katten iaf, tog blodprov kollade igenom katten, inget förstår riktigt VARFÖR hon är hängig, mer än att hon är smått uttorkad och alldeles svag. Blodvärdena såg bra ut, förutom att hennes levervärden såg skitdåliga ut. Jag förstår verkligen dig Kajsa hur jobbigt det är att måsta ta beslut på plats, jag fick då välja mellan att ta ner henne på plats eller att åka direkt till östersund och få en dropp påse av dom, sen vidare till Falun för röntgen och ev operation. Pratade med han som ägde katten innan mig, vi var väldigt förvirrade hur vi skulle göra, jag frågade om det inte var någonting jag kunde göra hemma, men det fanns det inte!
Jag sa att jag skulle fundera på vägen hem iaf, och vi var välkomna tillbaka om vi skulle bestämma oss för att ta ner henne.
Tog hem henne och gjorde en socker/saltlösning och gav henne ett laxermedel som heter microlax (väldigt liten dos givetvis), jag tänkte att nu får det bära eller brista! Blir hon sämre så har jag min sambo som lovat att ta ner henne på plats för hon ska inte behöva lida.
Hon gick på lådan direkt efter laxermedlet och bajsade ut en stor hård svart klump, sen kokade jag lite fisk åt henne (var tvungen att ge henne någonting som inte var så kraftigt för hennes mage eftersom hon inte ätit på flera dagar) som hon åt lite lite av, men tillräckligt mycket för att jag ska vara nöjd.
Tyson fick samma medel som jag fick förra året då han hade rävskabb, gjorde ett skrapprov på honom där, men veterinären kunde inte se något spår av skabb, men den är tydligen svår att upptäcka:S.
Imorse när jag vaknade så var katten på bättringsvägar och hunden har fått sin första behandling. Nästa behandling ska han ha om 14 dagar.
Fortsätter att hålla ett öga på kissemissen för hon är värd en chans, men jag fick mig en tankeställare igår när vi var hos veterinären så idag har jag försäkrat mig katt med veterinärvård upp till 40000:-.

/volvoloveeer
Kommentarer!
Kommentera inlägget här:

Och du heter?:
Kom ihåg mig?

E-postadress?: (publiceras ej)

Har du en blogg?:

Skriv ditt meddelande här!:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se